Carane nggawe lilin karo tangerine

Carane nggawe lilin karo tangerine

Yen sampeyan minangka salah sawijining wong sing seneng lilin amarga swasana santai sing digawe ing omah lan aroma sing enak, sampeyan mesthi pengin ngerti carane nggawe lilin karo jeruk keprok.

Nggawe lilin karo tangerine minangka kesempatan sing apik kanggo sinau carane nggawe lilin buatan tangan lan alami. Ing kesempatan iki, kita bakal nggunakake kulit jeruk keprok, lilin cilik utawa sawetara irisan woh iki kanggo nggawe lilin sing tahan suwe kanggo menehi anget ing omah lan dekorasi kamar kanthi aroma sing nyenengake.

Carane nggawe lilin karo tangerine

Yen sampeyan pengin nggawe lilin karo jeruk keprok kanthi cara sing gampang lan prasaja, kerajinan ing ngisor iki sing sampeyan goleki. Sampeyan mung butuh kulit jeruk keprok minangka bahan utama. Ayo ndeleng bahan liyane sing kudu diklumpukake lan langkah-langkah kanggo nggawe.

Bahan kanggo nggawe lilin karo tangerine

  • A tangerine
  • Piso
  • lenga sayur-sayuran sethitik
  • A match

Langkah-langkah nggawe lilin nganggo jeruk keprok

  • Pisanan, njupuk tangerine lan nyuwek kulit nganggo piso ing tengah, ati-ati supaya ora ngethok woh.
  • Copot kulit saka jeruk keprok sethithik lan sisihake wohe.
  • Bagian sing duwe batang jeruk keprok ing jero kulit bakal dadi sumbu kanggo lilin.
  • Gunakake bagean liya saka kulit jeruk keprok minangka tutup lilin. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nggawe sawetara bolongan ing kulit kaya labu Halloween supaya kumelun bisa lolos. Ing siji, iku serves kanggo menehi tutul dekoratif kanggo lilin. Sampeyan bisa milih wangun lintang utawa sabit contone.
  • Sabanjure, tuangake lenga sayur-sayuran ing njero kulit jeruk keprok.
  • Banjur, cahya gagang kanthi bantuan korek utawa korek lan tutup jeruk keprok karo bagian kulit liyane.
  • Lan saiki sampeyan duwe lilin karo tangerine siap! Nalika nyumet lilin lan mateni lampu, sampeyan bakal weruh carane kamar kapenuhan cahya oranye alus lan esensi jeruk alus.

Carane nggawe lilin karo irisan jeruk keprok

Yen sampeyan pengin nggawe lilin karo jeruk keprok kanthi cara sing luwih rumit, sampeyan bakal seneng kerajinan ing ngisor iki. Asil kasebut minangka hiasan banget lan lilin katon apik banget ing pojok omah. Ayo goleki bahan sing dibutuhake lan instruksi sing kudu sampeyan tindakake kanggo nggawe lilin iki nganggo irisan jeruk keprok.

Bahan kanggo nggawe lilin kanthi irisan jeruk keprok

  • Guci kaca
  • A tangerine
  • Piso
  • Sawetara banyu
  • lenga sayur-sayuran sethitik
  • Tongkat kayu manis
  • anis lintang
  • A mika lan wick
  • A korek utawa match

Langkah-langkah nggawe lilin nganggo irisan jeruk keprok

  • Njupuk jar kaca lan nambah telu utawa papat irisan tangerine. Kasebut kanthi teliti, nyebar ing pinggir jar.
  • Banjur sijine sawetara teken kayu manis lan sawetara star anise ing tengah kanggo roso lilin.
  • Sabanjure, tuangake banyu menyang jar nganti meh tekan pinggir wadhah.
  • Banjur nambah cipratan lenga sayur-sayuran lan lenga atsiri kayu manis.
  • Langkah sabanjure yaiku nambah mika lan sumbu ing tengah lilin.
  • Pungkasan, gunakake pertandhingan kanggo nylametake lilin tangerine iki.
  • Lan lilin sampeyan kanthi irisan jeruk keprok siap dinikmati ing pojok omah sing paling disenengi!

Carane nggawe lilin karo tangerine lan lilin

Pilihan liyane kanggo sinau carane nggawe lilin karo jeruk keprok yaiku ing ngisor iki. Kanggo nindakake pakaryan iki, sampeyan kudu njupuk tangerine lan lilin lilin.

Sanajan prosedur kasebut katon rumit, nanging nyatane ora. Mung sawetara menit sampeyan bisa nggawe lilin gaya deso sing apik kanggo dekorasi omah utawa meja nalika sampeyan duwe tamu. Ayo ndeleng bahan apa lan langkah apa sing kudu ditindakake kanggo nggawe. Ayo dadi miwiti!

Bahan kanggo nggawe lilin karo tangerine lan lilin

  • A tangerine
  • Lilin lawas sing sampeyan duwe ing omah
  • Krayon oranye
  • sumbu
  • panci
  • Piso
  • Sawetara klip logam
  • Tongkat kayu

Langkah-langkah nggawe lilin kanthi tangerine lan lilin

  • Pisanan, njupuk tangerine lan kanthi piso kanthi ati-ati nyuwek ndhuwur woh kanggo ngethok apa sing bakal dadi tutup lilin gawenan tangan kita.
  • Copot tutup lan sisihake kanggo mengko. Sabanjure, copot segmen tangerine saka kulit woh nganti kosong. Simpen pil kanggo mengko.
  • Njupuk lilin lawas sing ana ing omah lan gawe lilin dadi potongan-potongan cilik supaya bisa leleh mengko. Sijine lilin lilin ing saucepan bebarengan karo sawetara krayon oranye kanggo menehi werna.
  • Njupuk maneh kulit jeruk keprok lan klip wick menyang klip logam supaya tetep aman. Selehake ing tengah cangkang kanthi wick ngarahake munggah.
  • Langkah sabanjure yaiku tuangake lilin sing ilang ing kulit jeruk keprok sing kosong nganti meh diisi.
  • Gunakake tongkat kayu kanggo nyelehake ing pinggir kulit jeruk keprok lan gawe wick ngadeg kanthi tegak ing tengah jeruk keprok.
  • Ayo lilin lilin garing lan copot tongkat kayu. Sampeyan bakal weruh yen wick tetep erect.
  • Pungkasan, njupuk match utawa korek kanggo madhangi sumbu lilin. Sampeyan saiki duwe lilin gawenan tangan rampung karo tangerine lan lilin!

Iki sawetara saran kanggo sinau carane nggawe lilin karo tangerine. Sing paling gampang yaiku pisanan ing ngendi sampeyan mung butuh kulit woh, lenga sethithik lan korek supaya lilin sampeyan siap ing wektu sing cendhak. Yen sampeyan duwe wektu sethithik, iku paling dianjurake. Saiki, yen sampeyan pengin nggawe kerajinan sing luwih rumit, sampeyan bakal seneng karo rong pilihan liyane. Kang siji arep miwiti karo?


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.