Carane ngreksa kembang potong

Carane ngreksa kembang potong

Ora ana sing kaya mulih sawise dina sing ngepenakke lan santai ing omah sing tenang. Kembang minangka salah sawijining unsur sing bakal mbantu sampeyan entuk atmosfer kasebut. Apa sing garing utawa alam, kembang mbantu nggawe ruang alami ing omah kita, menehi warna lan kaendahan, aroma sing alus ing kamar lan malah nyuda stres lan nambah swasana ati.

Kembang garing lan alami cocog kanggo dekorasi omah sampeyan. Nanging, kembang alami duwe kekurangan yaiku layu lan dadi luwih suwe. Nanging, yen sampeyan seneng karo kembang alam lan pengin ngerti carane ngreksa kembang potong kanggo maneh sampeyan wis teka Panggonan tengen amarga kita bakal maneh sawetara trik kanggo entuk. Kita miwiti sawise mlumpat!

Ana akeh wong sing seneng kembang alam nanging meh ora tuku utawa nggunakake amarga nganggep dheweke cepet banget rusak lan ora pantes nandur modal dhuwit. Nanging ana tartamtu trik banget prasaja kanggo nambah freshness sawijining lan konservasi sawijining.

Suwene suwene kembang potong?

Gumantung saka spesies kembang lan perawatan sing diwenehake, kembang potong bisa tahan kira-kira telung nganti limang minggu.

Ana macem-macem kembang sing umure luwih dawa tinimbang liyane. Contone, calla lilies, anyelir, zinnias, gladioli utawa krisan. Kabeh mau minangka spesies sing misuwur amarga tetep seger ing banyu nganti rong utawa telung minggu.

Tip kanggo ngreksa kembang potong luwih suwe

Cut mau esuk kanggo ngreksa luwih apik.

Sanajan ora kaya ngono, wektu sampeyan arep ngethok kembang kasebut penting supaya katon luwih apik lan tahan suwe. Yen sampeyan beruntung duwe kebon sing apik ing omah, wektu sing paling apik kanggo ngethok kembang yaiku esuk amarga nalika kembang kasebut kebak karbohidrat.

Sudut potong ing batang penting

Nalika nggawe potong, kudu diagonal ing mburi batang. Iki bakal nambah kemampuan kembang kanggo nyerep banyu.

Elinga supaya langsung dilebokake ing banyu supaya bisa tahan luwih suwe

Aja lali duwe ember banyu ing tangan kanggo kanthi ati-ati dilebokake ing njero sawise dipotong. Kanthi cara iki, kembang bakal bisa njaga aliran feed sing tetep.

Copot godhong saka batang kanggo nyegah proliferasi bakteri

Nalika sampeyan nggawa menyang omah, njupuk metu saka ember kanggo dilebokake ing vas sing dipilih karo banyu. Sabanjure, copot godhong saka mburi batang supaya ora tetep ana ing vas. Kanggo nyegah proliferasi bakteri, perlu ngilangi godhong sing ana ing sangisore banyu utawa sing rusak. Ing kasus tartamtu saka roses sampeyan bisa mbusak godhong nanging ora eri.

Pilih vas sing paling apik kanggo kembang sampeyan

Vas sing dipilih kanggo nyelehake kembang kasebut uga dadi faktor sing penting banget supaya bisa tahan luwih suwe. Sapa sing arep ngomong? Pilih vas sing nutupi 7 nganti 10 inci saka ngisor batang kembang.

Penting kanggo milih lokasi sing apik ing omah supaya kembang bisa tahan suwe

Lokasi ing omah uga penting nalika entuk kembang sing tahan suwe. Spasi dianjurake supaya ora nampa sinar srengenge langsung ing wayah awan, nalika ing wayah wengi, vas kudu ana ing papan sing adhem, aman saka draf.

Ngindhari panas supaya ora layu

Panas uga ora nguntungake kembang kasebut supaya luwih diawetake. Mulane aja nganti cedhak karo radiator, oven utawa peralatan listrik. Yen ora, dheweke bakal garing sadurunge.

Gawe anyar banyu saben-saben

Ngganti banyu ing vas penting banget kanggo ngreksa kembang potong luwih suwe. Sing paling apik yaiku nindakake kira-kira saben rong dina.

Vas ing ngendi sampeyan nyelehake kembang sampeyan kudu resik banget

Sing luwih resik ing vas sing sampeyan lebokake kembang, saya suwe saya suwe. Kanggo nindakake iki, priksa manawa sampeyan tansah duwe mengkilat. Salah sawijining trik yaiku disinfect vas kanthi ngisi banyu panas lan ditinggalake nganggo sawetara tetes pemutih. Banjur kosongake lan gosok nganggo sikat sabun sing dawa. Pungkasan, mbilas nganggo banyu sing akeh. Sampeyan bakal weruh carane trik prasaja iki mbantu supaya kembang ing kondisi luwih suwe.

Kadhemen minangka sekutu sing apik kanggo njaga kembang sampeyan

Yen sampeyan pengin nambah umur kembang luwih suwe, luwih becik nyelehake kembang sing anyar dipotong ing kulkas paling sethithik enem jam. Sampeyan kudu nindakake langkah iki sadurunge dilebokake ing vas kanthi banyu. Kanthi cara iki sampeyan bakal mesthekake yen banyu ora kelangan akeh lan bakal diawetake luwih suwe sadurunge wilting.

Nyampur sawetara jinis kembang nyepetake wilting

Ana sawetara spesies kembang ing kulawarga daffodil sing ngeculake zat sing diarani lycorine sing bisa ngrusak kembang liyane, nyebabake rusak. Luwih becik ora nyampur lan dilebokake ing wadhah sing kapisah kanggo ngreksa kembang sing dipotong.

Kepiye carane nggawe manawa kembang kasebut seger yen sampeyan tuku?

Yen sampeyan ora duwe kebon sing bisa dipotong dhewe lan sampeyan arep menyang toko kembang kanggo tuku, nalika sampeyan tekan kono, kita menehi saran supaya menehi perhatian marang sawetara rincian supaya katon luwih seger. Minangka? Contone, aja nganti kembang sing kelopak lan godhonge bakal tiba utawa duwe bintik coklat. Kelopak kudu katon kuwat lan mantep lan ora kena layu utawa diwarnai. Nanging, pilih kembang kasebut kanthi kelopak sing seger lan kuwat lan godhong sing warnane padhang.

Gunakake solusi sing ndawakake umur kembang

Kanggo ngreksa kembang potong luwih suwe, luwih becik nyiyapake solusi kanggo nyampur bahan-bahan ing ngisor iki:

  • Loro tablespoons saka cuka lan telung tablespoons saka gula.
  • Patang liter banyu anget.

Gabungke kabeh unsur kasebut kanthi teliti nganti larut kanthi bener. Gumantung saka jumlah vas kanthi kembang sing sampeyan duwe, sampeyan kudu nambah utawa nyuda jumlah kanthi proporsional. Sampeyan bakal weruh carane thanks kanggo rumus iki sampeyan bakal bisa kanggo ngreksa kembang potong kanggo maneh saka samesthine. Dheweke bakal katon apik banget!


Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.