Siput warna-warni digawe saka nanas

Siput warna-warni digawe saka nanas

Ing kerajinan iki, kita bakal mulang cara nggawe sawetara keong lucu nggunakake sawetara nanas cilik. Iki minangka cara asli kanggo nggawe maneh kewan lucu kasebut kanthi menehi sentuhan warna kanthi cat akrilik lan animasi nganggo karton sing digambar.

Bahan sing wis digunakake kanggo papat keong:

  • 4 nanas cilik
  • Cat akrilik oranye, biru, ijo lan kuning
  • Sikat kanggo nggambar
  • Kardus
  • Pembersih pipa oranye, biru, ijo lan kuning
  • Tipex utawa marker putih
  • Mripat plastik
  • Lembar
  • Pulpen
  • Gunting
  • Silikon panas lan bedhil

Sampeyan bisa ndeleng kerajinan iki kanthi langkah demi langkah ing video ing ngisor iki:

Langkah pisanan:

Kita cet nanas nganggo cat akrilik. Kita bakal ngecet warna kanthi beda lan negesake pewarnaan saben pojokan nanas kanthi apik. Kita garing nanas.

Siput warna-warni digawe saka nanas

Langkah kapindho:

Kita njupuk selembar kertas lan nyelehake nanas ing sisih ndhuwur. Kita bakal nggambar kurang luwih lan freehand apa sing bakal ana awake keong. Kita bakal nggambar sirah lan awak. Kita ngethok tokoh sing wis digawe.

Langkah katelu:

Gambar sing dijupuk saka kertas lan bakal didhukung ing karton supaya bisa gunakake minangka cithakan. Kanthi potlot, kita nggambar garis gedhe kertas lan kita wis miwiti nggambar. Kita bakal nggawe nganti 4 awak keong. Kita ngethok tokoh kasebut.

Langkah kaping papat:

Kita nggambar nganggo pananda putih utawa pucuk ing titik kanthi ukuran beda ing sisih ngisor awake keong. Kita uga bakal nggambar cangkeme lan sawetara mata sing ditutup nganggo potlot. Coba deleng foto kepiye carane digawe supaya tetep disimpen mesem lucu. 

Langkah kaping lima:

Kita tandhani apa sing wis digawe nganggo potlot nganggo tandha ireng. Kita warna sawetara kothong saka eseman Putih lan abang. Kita nyelehake mata plastik ing wilayah sing dibutuhake.

Siput warna-warni digawe saka nanas

Langkah Enem:

Kita bakal ngethok bagean awak utawa buntut keong kanthi nggawe garis sing kandel. Bakal ditekuk lan bakal dadi basis sing ngladeni kita minangka dhukungan saka nanas. Kita nambah silikon panas sing akeh supaya awak bisa gabung karo nanas.

Langkah kaping pitu:

Kita ngethok sawetara potongan tukang ngresiki pipa sing bakal dadi sungu keong. Ing salah sawijining pungkasan kita bakal muter kanggo nggawe bentuk pucuk sungu. Kita pasang sungu kanthi nempel nganggo silikon panas ing sisih mburi sirah.

Siput warna-warni digawe saka nanas


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.