20 Занаети за деца од 3 до 5 години

Занаети за деца од 3 до 5 години

Слика | Пиксабеј

Од многу рана возраст, децата сакаат да создаваат занаети и да ја развиваат својата креативност. Многу повеќе игра! Ако барате занаети за деца од 3 до 5 години со кои најмалите можат да се забавуваат и да си поминат одлично, ве советувам да го погледнете овој пост каде што ќе најдете 20 супер лесни и оригинални занаети за деца од 3 до 5 години.

Индекс

Лесна гасеница за деца со картони од јајца

Гасеница со картонски кутии за јајца

Сите имаме кутии јајца дома, на кои може да им се даде нов живот. Со некои едноставни кутии за јајца можно е да се направат забавни занаети за деца од 3 до 5 години. Материјалот е идеален затоа што е безбеден за најмалите од куќата и не сече.

Дали сакате да научите како да направите симпатична гасеница од картонски јајца? Многу лесно! Е ви требаат само неколку материјали. Ако сакате да научите како да го направите овој занает чекор по чекор, не пропуштајте ја објавата Лесна гасеница за деца со картони од јајца.

Картонски глушец да се прави со деца

Картонски глушец

Децата ќе сакаат да создаваат свој мал картонски глушец! Ова е еден од најлесните занаети за деца од 3 до 5 години, а исто така е многу забавен. Постарите ќе можат да го прават тоа практично сами, иако природно во некои чекори ќе им треба помош од возрасно лице.

Децата ќе доживеат експлозија во обликувањето на овој картонски глушец и, исто така, играјќи со него кога ќе го завршат, што нема да биде долго, бидејќи е толку брзо да се создаде. Покрај тоа, ќе ви требаат неколку материјали. Ако сакате да го видите чекор по чекор овој занает, ви препорачувам да го прочитате постот Картонски глушец да се прави со деца.

3Д магично стапче што треба да се направи со деца

3Д магично стапче

Сите деца сакаат да играат приказни за магионичари и фантазии. Нема ништо подобро за нив да ја развијат имагинацијата отколку да им помогнат да направат а играчка за волшебно стапчеНа Многу е лесно да се направи, но на малите ќе им треба помош од возрасно лице за да можат да користат лепак и ножици.

Ова е еден од наједноставните занаети за деца од 3 до 5 години и со него децата можат да измислат приказни за играње. Наречен е „3D“ затоа што е направен со олеснување. Дали сакате да знаете како да го направите тоа? Потоа погледнете го постот 3Д магично стапче што треба да се направи со деца.

Картонски полжав да се прави со деца

Картонски полжав

Следното е еден од најлесните и најбрзите занаети за деца од 3 до 5 години. Совршено за децата да научат сами да прават занаети и за забавно време развивајќи ја својата имагинација.

Главниот материјал за правење на овој полжав е картон. Сигурно имате многу дома! Дали сакате да видите како можете да ги направите? Во објавата Картонски полжав да се прави со деца ќе го најдете целиот процес.

Катапулт со поло стапчиња што треба да се прават со деца

Катапулт со стапчиња за пол

Малите сакаат сладолед. Во лето, ова е еден од најинтересните занаети за деца од 3 до 5 години катапулт со стапови за столбовиНа Откако ќе изедете сладолед, не фрлајте го! можете да ги зачувате стапчињата за да ги направите овие мали играчки.

Потребни се малку материјали и лесно се доаѓа до нив. За да го направите катапултот, само треба да обрнете внимание на упатствата што ќе ги најдете во објавата Катапулт со поло стапчиња што треба да се прават со деца.

Забавно вилинско коњче што треба да го правите со деца

Смешно вилински коњче

Меѓу сите занаети за деца од 3 до 5 години, ова е едно од најлесните што можат да ги направат најмалите иако ако се многу млади ќе им треба помош од возрасно лице за да се приклучи на сите парчиња во оваа убава вилинска коска.

За извршување на занаетот, ќе ви треба стегач и некои подвижни очи меѓу другите материјали. Ако сакате да го откриете останатото, ве советувам да го прочитате постот Забавно вилинско коњче што треба да го правите со деца.

Лавиринт кутија што треба да се прави со деца

Лавиринтска кутија

Ако на малите им се допаѓаат игри со сложувалки, оваа кутија со лавиринт е идеална за нивНа Тоа е еден од занаетите за деца од 3 до 5 години што можете да го направите со неколку материјали, што веројатно веќе ги имате дома: картонска кутија, ножици, обоени сламки, мермерна ...

За да видите како е направено, погледнете ја објавата Лавиринт кутија што треба да се прави со децаНа На сите ќе им се допадне и кога ќе заврши, добро ќе се забавуваат!

Шарен црв да се направи со деца

Шарен црв

Ако ви останале пинцети од занаетот вилински коњчиња, можете да ги искористите за да го направите ова шарен црв, уште еден од најсмешните занаети за деца од 3 до 5 години.

Процесот на производство е многу едноставен и резултатот е многу привлечен. Ако децата се многу мали, ќе ви треба да им помогнете да го обликуваат, но нема да потрае долго. Ако сакате да знаете како да го направите тоа, ви препорачувам да го прочитате постот Шарен црв да се направи со деца.

Семејно стебло да се направи со деца

Семејно дрво

Ова е многу привлечен занает што може да се направи со останатите членови на семејството и може да биде идеален подарок за денот на мајката или таткото.

Децата ќе сакаат да го направат така што нивните родители ќе можат да го прикажат дома, на важно место, така што ќе може добро да се види и да се смета за семејството како големо дрво, цврсто и силно. Што и да се случи.

Ако сакате да ги знаете сите детали за овој занает за деца од 3 до 5 години, ве советувам да го прочитате постот Семејно стебло да се направи со деца.

Декорација дух да се направи со деца

Декорација дух

Ова е еден од наједноставните занаети за деца на возраст од 3 до 5 години што малите можат лесно да го направат кога ќе пристигнат празници како Ноќта на вештерките.

Тоа е убав дух направен со многу едноставни материјали како што се картон, картон или бел лепак. Со ваша помош, најмалите ќе можат да направат разни духови за украсување на куќата или вашата соба.

Ако сакате да ја прочитате постапката за правење на овој занает, не пропуштајте ја објавата Декорација дух да се направи со деца.

Обликува игра за мали деца

Игра на форми

Играта на форми е еден од најсмешните занаети за деца од 3 до 5 години бидејќи на таа возраст најмалите истражуваат и учат многу. Со ова играчка направена со рециклирани материјали Можете да ги научите на формите, па дури и да ги нацртаат за да го направат овој занает заедно. Тие ќе имаат фантастично време!

Е ви треба само малку картон, црн маркер и ножици. Дали сакате да знаете како да го завршите занаетот? Погледнете го постот Обликува игра за мали деца!

Лесна пеперутка за деца #yomequedoencasa

Шарена пеперутка

Ако барате повеќе занаети за деца од 3 до 5 години што се едноставни за правење и резултатот е шарен и привлечен, ќе ја сакаш оваа убава пеперутка.

Тешко дека ќе ви требаат материјали за да го направите и можете да ги искористите предностите на некои што веќе ги имате дома како што се стапчиња за сладолед, картички во боја, бои или маркери. Дали сакате да знаете како се прави занаетот? Потоа погледнете го постот Лесна пеперутка за деца.

Цвет направен со тестенини и мешунки за правење со деца

Цветни мешунки

За најмалите забавувај се додека учиш и тие работат груби и фини моторни вештини.Можете да им помогнете да го направат овој цвет направен со тестенини и мешунки. Идеално е за најмалите!

Потребни се само неколку едноставни чекори и материјали што сигурно ќе ги имате дома. Кога ќе заврши овој занает за деца од 3 до 5 години, децата ќе сакаат да го гледаат затоа што ќе се сетат дека сами го направиле. За да го видите целиот процес, не пропуштајте ја објавата Цвет направен со тестенини и мешунки за правење со деца.

Ланец хартија што треба да се прави со деца

Ланец од хартија

Класика на занаети! Едноставно е, но многу забавно и со мала помош може да уживаат деца од сите возрасти. Се состои од ланец за хартија на кој се применува дизајн за украсување на просторија или едноставно за задоволство од изработката.

Постарите деца може да се обидат да го направат тоа сами, додека на помалите деца ќе им треба ваша помош и надзор. Тоа е толку лесно што најмалите ќе сакаат да прават се повеќе и повеќе! Погледнете како се прават во објавата Ланец хартија што треба да се прави со деца.

Бубачки во бегство

Бубачки во бегство

Ова е еден од наједноставните и најзабавните занаети за деца од 3 до 5 години. Willе го сториш тоа од неволја! Willе ви требаат само обоени картички, маркери, ножици и сламки.

За да направите облик на црви, ќе треба да исечете неколку ленти од картон и да ги преклопите. Постапката е многу едноставна, но можете да го погледнете видеото во објавата Бубачки во бегство да видиме како се направени. Подоцна Децата можат да играат трки за да видат кој ќе победи. Willе имаат експлозија!

Смешен лилјак да се направи на Ноќта на вештерките со деца

Лилјак за Ноќта на вештерките

Друг од занаетите за деца од 3 до 5 години тоа можете да се подготвите за Ноќта на вештерките е овој смешен лилјакНа Нема да имате потреба да купувате ништо бидејќи можете да ги искористите материјалите што ги имате дома за да ги научите најмалите како да го прават тоа.

Youе ви треба само црно -бел картон, маркер, ножици, лепак ... Ако сакате да ги знаете останатите материјали за изработка на овој занает, ви препорачувам да го прочитате постот Смешен лилјак да се направи на Ноќта на вештерките со деца.

Рачна картичка за мама или тато

Картичка за раце

Овој занает е многу убав подарок што децата можат да го направат на своите родители за да ги изненадат. За да успеат, ако се многу млади, ќе им треба помош од друг возрасен или постар брат за да им помогне.

Значењето на овој занает за деца од 3 до 5 години е тоа на рацете на детето што тие ги формираат срце за да ја изрази loveубовта и наклонетоста што ја чувствува кон своите родителиНа За да видите како се прави, ви препорачувам да го прочитате постот Рачна картичка за мама или тато.

Артикулирана картонска риба, идеална за правење со деца

Артикулирана риба

Друг од наједноставните и најзабавните занаети за деца од 3 до 5 години што можете да го направите со децата е оваа артикулирана картонска риба. Haveе имаат експлозија создавајќи го, а потоа играјќи со него! Дали сакате да знаете како да го направите тоа? Willе ви требаат многу малку материјали. Не пропуштајте ја објавата Артикулирана картонска риба, идеална за правење со деца.

3 многу лесни елки за правење со деца

Новогодишни елки

За божиќните празници, ова е еден од најшарените и најзабавните занаети за деца од 3 до 5 години што можете да го направите украсете ја куќата со многу божиќен духНа Покрај тоа, многу е едноставно и можете да направите неколку дрвја во еден чекор. Во објавата 3 многу лесни елки за правење со деца Beе можете да го прочитате целиот процес на производство и материјалите што ќе ви бидат потребни.

Црви со пластично пакување

Црв со пластични чаши

Дали имате празни пластични садови дома? Не фрлајте ги! Тие ќе ви служат да се направи овој симпатичен црв со кој децата можат да си играат и убаво да си поминете. Во објавата Црви со пластично пакување можете да видите како се прави чекор по чекор.


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.

Биди прв да коментираш

Оставете го вашиот коментар

Вашата е-маил адреса нема да бидат објавени. Задолжителни полиња се означени со *

*

*

  1. Одговорен за податоците: Мигел Анхел Гатон
  2. Цел на податоците: Контролирајте СПАМ, управување со коментари.
  3. Легитимација: Ваша согласност
  4. Комуникација на податоците: Податоците нема да бидат соопштени на трети лица освен со законска обврска.
  5. Складирање на податоци: База на податоци хостирани од Occentus Networks (ЕУ)
  6. Права: Во секое време можете да ги ограничите, вратите и избришете вашите информации.