Метално срце со техника на втиснување

Врежано метално срце

El врежана Тоа е прекрасна техника, која се состои од работни плочи, или метални или кожни, за да се направат украсни цртежи во релјеф. На овој начин, тоа му дава пософистициран резултат на парчето и многу поубаво.

Оваа техника е античка, иако сè уште се користи, особено во занаети како ова срце, да се направи А. брош или како подарок за мајчин ден.

Материјали

 • Метална плоча.
 • Втиснат удар.
 • Хартија од зеленчук и трага.
 • Молив.
 • Црна помада.
 • Памучна крпа.

Proceso

 1. Нацртај го дизајн на мрсна хартија а потоа трага до металната плочка.
 2. За да не се шири целиот чип, ние ќе го спроведеме техника на втиснување на памучна ткаенина.
 3. Нанесете притисок со шил врз линиите на цртежот, до обележете го релјефот.
 4. Кога ќе завршите, поминете дифузер низ двата дела на железото, така што синдикатите се точни.
 5. Конечно, исечете го прегледот на цртежот и нанесете слој од црна помада за да му дадете чиста, убава и остарена завршница.

Повеќе информации - Занаети од бележници

Извор - Бета занаети


Содржината на статијата се придржува до нашите принципи на уредничка етика. За да пријавите грешка, кликнете овде.