Уреднички тим

Manualidades On е веб-страница посветена на светот на самодовербата, во која ви предлагаме повеќе декоративни и оригинални идеи за сами да ги направите. За да ви помогнеме, веб-тимот е составен од страствени луѓе кои сакаат да го споделат своето искуство и вештини во светот на занаетите.

El Уреднички тим на Занаети на Составена е од следниве автори, но ако сакате и вие да бидете дел од неа, не двоумете се да пишете ни преку следнава форма:

Уредници

 • Enени Монге

  Бидејќи се сеќавам, сакав да творам со свои раце: пишување, сликање, занаетчиство ... Студирав историја на уметност, реставрација и конзервација и сега сум фокусиран на светот на наставата. Но, во слободно време сè уште сакам да творам и сега можам да споделам некои од тие креации.

 • Алиша томеро

  Јас сум голем overубител на креативноста и занаетите уште од моето детство. Во однос на моите вкусови, морам да кажам дека сум безусловен верен на пециво и фотографија, но исто така сум страстен да ги учам сите свои вештини на деца и возрасни. Возбудливо е да може да се направат многу работи што можат да се направат со наши раце и да се види до каде може да стигне нашата умешност.

 • Изабел Каталонка

  Ништо не дава поголемо задоволство од гледањето на сопствениот готов занает. Тоа е смешно и креативно хоби. Погледнете ги моите компилации и почнете да ги практикувате своите вештини. Ќе имате експлозија!

 • Тој Торес

  Јас сум креативен по природа, overубител на сè што е рачно изработен и страствен за рециклирање. Сакам да дадам втор живот на кој било објект, да дизајнирам и да создавам сè што можете да замислите со мои раце. И, пред сè, научете да ја користите повторно како максима на животот. Моето мото е, ако повеќе не работи за вас, повторно користете го.

Поранешни уредници

 • Маријански монеон

  Јас се викам Маријан, студирав декорација и дизајн на ентериер. Јас сум активна личност која сака да создава со мои раце: сликање, лепење, шиење ... Отсекогаш сакав занаети и сега ги споделувам со вас.

 • DonluMusical

  Диплома за музичка историја и науки, наставник по класична гитара и диплома за настава по музичко образование. Од мала имав страст за занаетчиството. Бојата е една од моите белешки за идентитетот. Јас правам упатства на Интернет, така што повеќе луѓе ја споделуваат својата страст за создавање со мене.

 • Ајрин Гил

  Писател, уредник и занаетчија на блогот и на YouTube каналот „El Taller de Ire“, создавајќи содржини за DIY, занаети и занаети. Специјализирани за мозаици, создавање занаетчиски производи со оваа техника за продавници за украси и полимерна глина и флексибилно тесто, формирање и работа повеќе од 2 години за скокање глина.

 • Марија Хозе Ролдан

  Отсекогаш сакав занаети бидејќи се сметам за креативна личност. Ме фасцинира како со малку ресурси можете да направите големи работи.

 • Тереза ​​Асегин

  Од Росарио, Аргентина, започнав скоро случајно да генерирам веб-содржина додека ја следев дипломата по право. Сакам занаети од многу рана возраст и секогаш им давам втор живот на она што ќе се фрлаше.

 • Сесилија Дијаз

  Јас сум динамична, активна и разноврсна личност. Сакам да ги пишувам и да придонесувам за своите креации на блогот, затоа што на тој начин ги споделувам со оние како мене кои имаат афинитет кон занаетчиството.

 • Касали на Клоди

  Создавањето е природно, а имагинацијата нè прави креативни. Се надевам дека моите креации ви нудат идеи и допири за да го персонализирате вашиот живот. Затоа што ако сме во нашиот дом, се надеваме дека ќе го видиме одразот на изразот на тоа кои сме.