Zemër metalike me teknikë embossing

Zemër metalike e stampuar

El të stampuar Isshtë një teknikë e bukur, e cila përbëhet nga pllaka pune, qoftë prej metali ose prej lëkure, për të bërë vizatime zbukuruese në lehtësim. Në këtë mënyrë, i jep një rezultat më të sofistikuar copës dhe shumë më të bukur.

Kjo teknikë është e lashtë, megjithëse përdoret akoma, veçanërisht në Vepra artizanale si kjo zemër, për të bërë një karficë zbukurimi ose si dhuratë për ditën e nënës.

materiale

 • Pllakë metalike.
 • Grusht embossing.
 • Letër perimesh dhe gjurmuese.
 • Laps.
 • Pomada e zezë.
 • Lëmsh pambuku.

Proces

 1. Vizato dizajni në letër vaji dhe më pas gjurmojeni atë në pllakën metalike.
 2. Për të mos përhapur të gjithë çipin, ne do të kryejmë teknikë embossing në një leckë pambuku.
 3. Të ushtrojë presion me fëndyell në linjat e vizatimit, në shënoni lehtësimin.
 4. Kur të keni mbaruar, kaloni një shpërndarës nëpër dy pjesët e hekurit në mënyrë që sindikatat janë të sakta.
 5. Në fund, prisni skicën e vizatimit dhe vendosni një shtresë pomade të zezë për t'i dhënë asaj një fund i pastër, i bukur dhe i moshuar.

Më shumë informacion - Artizanatet e librit të albumeve

Burimi - Zejet beta