Tongkat hujan

Tongkat hujan

Tabung ieu dibentuk pikeun nyieun deui sora hujan. Kalayan tabung karton anu tiasa didaur ulang, urang kedah ngecét na sareng nambihan kawat sareng siki supados sora na pikaresepeun pisan. Wani ngadamelna sagedé-gedé anjeun, supados soantenna langkung lami.

Dina karajinan ieu urang ngajarkeun kumaha cara ngalakukeun éta saderhana sareng kalayan bahan mimiti-leungeun. Salaku tambahan, pidéo demonstrasi parantos dilakukeun supados anjeun teu sono kana léngkahna. Kuring miharep anjeun resep éta.

Bahan anu kuring anggo nyaéta:

  • 1 tabung karton panjang
  • Cét akrilik beureum
  • Sapotong kardus konéng atanapi bodas
  • Sapotong kertas coklat
  • Utas beureum sareng bodas
  • Wol warna biru
  • Tali ipis biru langsing
  • Kawat panjangna saméter, gampang dibéngkokeun
  • Foil
  • Silikon panas sareng silikon na
  • Sikat cet
  • gunting
  • Hal pikeun nyieun bunderan (gelas lega)
  • Potlot
  • Sangu sareng lentil, dua sakeupeul alit

Anjeun tiasa ningali karajinan ieu saléngkah-léngkah dina video ieu:

Hambalan munggaran:

Urang cet tabung cet akrilik beureum sareng ngantepkeun garing.

Tongkat hujan

Hambalan Dua:

Dina salembar tina kertas coklat urang ngadamel dua bunderan. Éta kedah didamel langkung ageung tibatan diaméter bunderan tabung. Éta tiasa dilakukeun ku kompas, tapi upami kuring mah digambar ku pitulung gelas. Maka kami bakal motong bunderan.

Tongkat hujan

Léngkah katilu:

Urang ngadamel dua bunderan kartonPikeun ieu kami nyandak salaku témplat bunderan tabung anu sami, nyirianna dina karton. Dina waktu motong éta urang bakal ngalakukeun éta séntiméter satengah tina bunderan, nyaéta, ngajantenkeun langkung ageung. Nalika urang parantos dipigawe, urang bakal ngalakukeun sababaraha potongan leutik di tungtung sareng sakitar bunderan, bakal aya tab alit anu bakal ngabantosan urang pikeun lem bunder langkung saé.

Léngkah kaopat:

Kami nyandak éta bunderan kardus sareng Kami bakal nempel dina tungtung tabung tina kardus. Tab anu urang potong bakal ngajantenkeun langkung gampang pikeun urang nempelkeun bunderanna. Karton ieu bakalan nyolok pikeun salah sahiji tungtung tabung.

Tongkat hujan

Léngkah kalima:

Kami badé balik gulung kawat pikeun nempatkeun engké dina jero tabung. Urang bakal ngitung gulungkeun salami mungkin sahingga cocog ti mimiti dugi ka akhir. Engke urang bakal gulungkeun deui ku foil aluminium pikeun kentel kawat. Bentuk ieu bakal ngabantosan urang sahingga nalika urang nempatkeun siki hese aranjeunna murag nalika urang mindahkeun iteuk ti luhur ka handap. Kami nempatkeun struktur kawat dina jero tabung sareng nempatkeun siki. Kami ngenalkeun sakitar dua sakeupeul alit.

Léngkah Genep:

Urang nutupan tungtung tabung anu sanés kalayan potongan kardus anu sanés sareng dina cara anu sami sareng sateuacan. Kami ngahias tungtung tabung nganggo bunderan kertas coklat. Urang keriput tungtung na sakedik sahingga katingalina saé sareng urang lengketkeun sareng silikon.

Tongkat hujan

Léngkah katujuh:

Nalika kami parantos tungtung dihias ku kertas urang bakal masang tali hiasan. Kami bakal nempatkeun sareng ngabeungkeutkeun aranjeunna dina urutan anu dipikahoyong sareng supados aranjeunna henteu ngalih urang tiasa masihan hiji titik tina silikon. Ayeuna urang ngan ukur kedah nguji kumaha sora hujan urang ka urang.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.