Kumaha carana ngadamel lilin seungit di bumi

nyieun lilin seungit di imah

Gambar| ngaliwatan Pixabay

Rébuan taun, manusa ngagunakeun lilin pikeun cahaya, pikeun alesan agama, salaku simbol status atawa ngan salaku hiasan. Disebutkeun yén éta diciptakeun ku urang Mesir tapi henteu dugi ka Abad Pertengahan yén aranjeunna mimiti didamel sapertos anu urang terang. Jaman harita aranjeunna rada mahal tapi ku kapanggihna parafin, asam stearic sareng pamekaran mesin anu cocog ngajantenkeun lilin tiasa diaksés ku massa, langkung mirah sareng tanpa bau anu kuat anu dicirikeun ku aranjeunna.

Ayeuna, lilin masih dianggo hurung nalika listrik ujug-ujug pareum tapi ogé dianggo pikeun ngahias sareng nyiptakeun suasana anu pikaresepeun sareng romantis pikeun bersantai di bumi dina ahir dinten anu panjang. Upami anjeun gairah ngeunaan lilin sareng hoyong terang kumaha ngadamelna ku panangan, tinggalkeun sabab salajengna urang badé mendakan. kumaha carana ngadamel lilin seungit di imah anu bakal ngeusian bumi anjeun ku seungit anu pikaresepeun anu bakal ngahudangkeun rasa anjeun.

Bahan naon anu anjeun kedah terang kumaha ngadamel lilin aromatik di bumi?

Upami anjeun teu acan kantos ngadamel lilin seungit di bumi sateuacanna, tong hariwang sabab éta henteu pajeulit sapertos sigana. Sakali anjeun kéngingkeun trik éta saderhana pisan tapi sateuacan terang prosedur manufaktur sareng turun damel anjeun kedah terang bahan naon anjeun bakal kudu meunang. Catet!

  • GV-35 lilin, idéal pikeun nyieun jenis ieu lilin.
  • Hakekat aromatik (lemon, melati, lavender, ros, kayu putih ...).
  • Ngalelep cair pikeun lilin dina warna pilihan Anjeun.
  • Hiji sendok atawa iteuk kai pikeun aduk.
  • Panci pikeun ngalembereh lilin.
  • gelas lilin. Anjeun oge bisa ngawula kaléng atawa parahu.
  • Wicks lilin 4 atanapi 5 séntiméter.
  • Stiker pikeun ngahias gelas pikeun lilin.
  • Sapotong plastik atanapi kardus pikeun ngajaga permukaan dimana urang badé damel.

Kumaha carana ngadamel lilin seungit di bumi?

  1. Léngkah munggaran nyaéta nempatkeun lilin dina panci sareng ngalembereh dina panas sedeng supados ngalembereh tanpa kaduruk.
  2. Nalika tékstur lilin lengkep cair, éta waktosna pikeun nambihan pewarna pikeun lilin anu anjeun pilih dugi ka ngahontal inténsitas anu dipikahoyong dina tempat teduh lilin.
  3. Lajeng aduk campuran lalaunan ambéh euweuh gelembung dijieun bari laun nambahkeun panggih aromatik pilihan Anjeun.
  4. Nalika lilin tos rada tiis dugi ka 62ºC, lengkah satuluyna nyaéta tuang kana wadah sapertos kendi atanapi gelas tanpa ngalangkungan pinggiran.
  5. Hayu deui beristirahat sarta nalika tékstur lilin solidifies, taliti selapkeun Wick kana lilin. Éta kudu nangtung nangtung sorangan.
  6. Tungtungna, ngantosan lilin pikeun niiskeun sareng ngahias gelas nganggo stiker pikeun masihan sentuhan anu langkung saé. Salaku conto, anjeun tiasa nyirian éta ku stiker anu nunjukkeun seungit lilin supados anjeun tiasa ngaidentipikasi langkung gampang.

Kumaha carana milih hakekat lilin aromatik anjeun?

  • Vanili atanapi tangerine: ieu mangrupikeun aroma anu ngamajukeun kaayaan pikiran anu tenang sareng bahagia.
  • Lavender: pikeun suasana santai sareng pikaresepeun. Ngaleungitkeun setrés sareng kahariwang.
  • Eucalyptus: ningkatkeun konsentrasi sareng gaduh sipat anu nyegerkeun.
  • Kayu manis: ngamajukeun kréativitas.
  • Rosemary: ambu na pisan ngamurnikeun.
  • Lemon atanapi mint: ieu mangrupikeun ambu anu masihan kasegaran sareng sentuhan énergi.
  • Neroli, chamomile atanapi sandalwood: idéal pikeun mantuan turun saré.
  • Geranium: nyaimbangkeun émosi sareng pikiran.
  • Kalapa: sweetens lingkungan sarta ngurangan negativity.
  • Jasmine: ngaluarkeun aroma santai anu ogé ngaleungitkeun bau anu goréng.
  • Pink: ngempur nyeri sirah, sedih jeung insomnia.
  • Cedar: inspires tenang jeung relaxes.
  • Thyme: revives memori.
  • Jeruk: boga sipat cleansing.

Kumaha ngagunakeun lilin aromatik anjeun pikeun ngamangpaatkeun sagala kualitas na?

Lilin seungit aromaterapi

Gambar| congerdesign via Pixabay

Aromaterapi mangrupa téhnik terapi alternatif anu ngagunakeun ésens tina tutuwuhan aromatik jeung bungbuahan pikeun ngamajukeun mental jeung fisik well-mahluk jalma.

Mangpaat aromaterapi bisa dihontal ngaliwatan métode béda: aplikasi krim, massages, mandi aromatik komo inhalation ku cahaya lilin aromatik.

Dina kasus anu terakhir, anu paling pas nyaéta nyaangan lilin sakedap dina isuk-isuk sareng wengi sateuacan bobo. Salaku conto, nalika anjeun nembé hudang, anjeun tiasa nyéépkeun lilin aromatik kalayan seungit lemon atanapi mint sabab masihan kasegaran ka lingkungan sareng bakal masihan anjeun énergi pikeun sésana sadinten. Sabalikna, dina ahir dinten sareng sateuacan bobo anjeun tiasa terang lilin aromatik lavender, ros, cendana atanapi cedar pikeun nyiptakeun suasana santai, ngaleungitkeun setrés sareng bobo langkung gampang.

Pikeun ningkatkeun seungit lilin aromatik anjeun sareng ngalaksanakeun sési aromaterapi anu anjeun raos saé, disarankeun pikeun nyéépkeun sahenteuna sajam di tempat anu ditutup. Teras mareuman sareng nikmati seungitna.

Kumaha carana milih warna nalika diajar kumaha carana ngadamel lilin Scented di imah?

Terapi warna atanapi kromoterapi mangrupikeun téknik terapi alternatif anu ngamungkinkeun ngaleungitkeun panyawat sapertos kurangna konsentrasi, insomnia atanapi setrés ku ngagunakeun palet warna anu tangtu, sabab masing-masing gaduh dampak positip anu béda dina kaayaan pikiran urang.

Nyatana, dina budaya oriental, dipercaya yén warna nyumbang kana pembaharuan kasaimbangan harmoni sareng énergi urang. Ku alatan éta, dina waktu milih ngawarnaan pikeun nyieun lilin aromatik di imah hal anu penting nu milih warna dumasar kana kauntungan hayang ngalaman. Salajengna, urang bakal ningali sipat unggal warna.

  • Biru: Ngurangan kacapean.
  • Oranyeu: Ngalambangkeun optimisme sareng énergi.
  • Konéng: Ngagampangkeun konsentrasi.
  • Héjo: Ngagambarkeun harmoni alam jeung kasaimbangan.
  • Beureum: Embodies vitalitas, gairah jeung énergi.
  • Bodas: ngalambangkeun kamurnian, harmoni sareng kasaimbangan.
  • Pink: Transmits tranquility jeung perdamaian.
  • Ungu: Sipat calming anu attributed ka dinya.

Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.