Cara nyieun sabun cair

kumaha carana nyieun sabun cair

Dina tulisan sateuacana kami nunjukkeun kumaha cara ngadaur ulang sabun pikeun nyiptakeun sabun bar énggal pikeun ngawangikeun atanapi ngahias rohangan di bumi urang. Dina hal ieu, urang bakal diajar kumaha carana nyieun sabun cair.

Dina sababaraha léngkah saderhana anjeun bakal tiasa diajar kumaha ngadamel sabun cair buatan bumi, boh pikeun kabersihan leungeun atanapi kanggo dianggo dina mesin cuci. Naha anjeun hoyong terang kumaha? Urang ngabejaan ka maneh!

Cara nyieun sabun cair tina sabun leungeun

Nyiptakeun sabun cair anjeun nyalira mangrupikeun salah sahiji karajinan anu paling pikaresepeun sareng praktis anu anjeun tiasa laksanakeun. Dina proposal di handap ieu anjeun peryogi sabun sabun salaku basa sareng dina sababaraha léngkah anjeun tiasa kéngingkeun sabun cair anu saé pikeun kabersihan pribadi anjeun sapopoé. Hayu urang tingali kumaha éta dilakukeun!

Bahan pikeun nyieun sabun leungeun cair

  • Hiji bar sabun 100 gram
  • Péso
  • parut
  • panci
  • ésens aromatik
  • Mangkuk jeung garpuh
  • hiji dispenser sabun

Léngkah pikeun diajar kumaha cara ngadamel sabun cair tina sabun

Prosedurna saderhana pisan. Candak sabun 100 gram sabun sareng nganggo péso tanda satengah tina palang. Pikeun nyandak 20 gram anu bakal kami anggo pikeun ngadamel sabun cair, cokot péso deui pikeun nandaan satengah deui dina satengah éta. Anjeun bakal boga kira 20 gram.

Salajengna, nyandak grater sarta wadahna pikeun ngilu bar sabun. Tanda anu kami parantos dilakukeun dina sabun bakal janten pituduh.

Pikeun liquefy jumlah ieu sabun urang peryogi ngeunaan 500 mililiter cai. Lajeng tuang kana panci pikeun mawa ka panas dina panas sedeng. Antosan sababaraha menit lajeng nambahkeun sabun grated.

Aduk-aduk sabun saeutik-saeutik ku bantuan garpu kai nepi ka larut ogé. Nalika éta pinuh éncér, nempatkeun campuran dina mangkok jeung nambahkeun panggih aromatik rék: almond amis, rosehip, kalapa, lavender, argan ... Ngeunaan 25 milliliters bakal cukup, tapi anjeun bisa nambahkeun panggih rék.

Nalika sabun geus tiis anjeun bakal nempo yén éta bakal geus thickened, jadi pikeun meunangkeun tékstur cair anjeun bakal kudu make garpu ngéléhkeun eta kawas endog. Nalika anjeun kéngingkeun tékstur cair anu anjeun pikahoyong, waktosna pikeun nambihan sabun kana botol nganggo dispenser.

Sarta eta bakal siap! Sakumaha anjeun tiasa tingali, ieu mangrupikeun cara anu saderhana pikeun diajar kumaha ngadamel sabun cair. Naha anjeun badé ngalaksanakeunana?

Kumaha cara ngadamel sabun cuci cair tina sabun cuci

Naha anjeun badé ngadamel sabun cair anjeun nyalira pikeun nyeuseuh baju anjeun dina mesin cuci? Aya sababaraha cara, tapi anu kami tunjukkeun di handap ieu gampang pisan dilakukeun, ku kituna dina waktos sanés anjeun tiasa gaduh sabun cair buatan bumi anu saé siap pikeun mesin cuci anu didamel tina sabun sabun sederhana.

Hayu urang tingali bahan naon anu anjeun kedah kumpulkeun pikeun ngadamel karajinan ieu sareng léngkah-léngkah anu anjeun kedah laksanakeun.

Bahan pikeun nyieun sabun mesin cuci cair tina sabun

  • Bar sabun cuci
  • parut
  • Wadah
  • panci
  • Sendok kai
  • Wadah kosong deterjen supermarket

Léngkah pikeun diajar kumaha ngadamel sabun cuci cair tina sabun

Hal kahiji anu urang kedah laksanakeun nyaéta ngilu sabun cuci. Ngeunaan 50 gram. Jang ngalampahkeun ieu kami bakal ngagunakeun grater jeung wadahna pikeun dump asahan.

Salajengna, nempatkeun ngeunaan dua liter cai dina panci leuwih panas low. Teu perlu kulub, ngan éta sabun grated larut. Sanggeus sababaraha menit, nalika caina geus panas, tambahkeun sabun jeung aduk eta ku séndok kai nepi ka éncér lengkep.

Lajeng, tuang kana wadahna sarta ngantep sabun tiis salila kira 24 jam. Upami anjeun ningali yén éta parantos kandel pisan, anu anjeun kedah laksanakeun nyaéta tambahkeun cai panas sakedik sareng ngéléhkeun sababaraha menit ku sendok kai atanapi batang pikeun ngarobih blok. Anjeun kudu meunang tékstur creamy.

Salajengna, anjeun kedah nganggo corong pikeun ngenalkeun campuran kana botol kosong anu anjeun gaduh di bumi deterjen supermarket. Laksanakeun léngkah ieu sacara saksama supados sabun henteu tumpah tina wadahna.

Kumaha carana ngadamel sabun cair homemade sareng lemon pikeun panangan

Anu pamungkas, urang bade diajar kumaha carana nyieun homemade sabun leungeun cair jeung lemon. Usul jeruk sareng nyegerkeun pikeun ngawangikeun panangan anjeun unggal-unggal anjeun ka WC.

Sapertos usulan anu sanés dina tulisan, pikeun ngadamel karajinan ieu anjeun henteu peryogi seueur bahan sareng resep ieu dicirikeun ku kesederhanaan na. Anjeun bakal resep pisan yén anjeun moal hoyong mésér deui sabun tangan ti supermarkét. Perhatikeun kumaha éta dilakukeun, di handap.

Bahan pikeun nyieun sabun cair homemade jeung lemon pikeun leungeun

  • Hiji tablet sabun
  • parut
  • Hiji séndok gliserin cair
  • Hiji wadah kalawan dispenser a
  • Sas liter cai
  • panggih lemon
  • Hiji iteuk atawa sendok kai

Léngkah-léngkah nyieun sabun leungeun cair homemade kalayan lemon

Kahiji, nyandak sabun bar jeung ngilu ngeunaan 400 gram kalayan bantuan grater a. Tuang kana wadah sareng cagar sabun kanggo léngkah salajengna.

Lajeng, nempatkeun satengah tina cai dina panci jeung panas dina panas sedeng. Lamun geus ngahontal suhu, tambahkeun sabun jeung hiji séndok gliserin cair.

Salajengna, aduk campuran ogé ngagunakeun sendok kai pikeun mastikeun yén sakabéh bahan ngaleyurkeun sarta terpadu ogé.

Lajeng, tambahkeun tetes panggih lemon sarta ngantep sabun tiis sababaraha jam.

Lamun sabun thickens, aduk eta ku iteuk atawa garpu pikeun sababaraha menit nepi ka anjeun meunang konsistensi creamy.

Tungtungna, eusian wadahna sareng dispenser nganggo sabun cair buatan bumi anjeun sareng lemon. Ayeuna anjeun gaduh sabun anjeun siap dianggo dina perawatan panangan anjeun!


Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.