Tongkat udan

Tongkat udan

Tabung iki digawe kanggo nggawe maneh swarane udan. Kanthi tabung karton sing bisa daur ulang, kita kudu ngecet lan nambah kabel lan wiji supaya swarane kepenak banget. Wani nggawe paling gedhe sampeyan bisa, supaya swarane luwih suwe.

Ing kerajinan iki, kita mulang babagan cara nggawe kanthi gampang lan nganggo bahan bekas. Kajaba iku, video demonstrasi digawe supaya ora ketinggalan langkah-langkahe. Muga-muga sampeyan seneng.

Materi sing wis digunakake yaiku:

  • 1 tabung karton dawa
  • Cat akrilik abang
  • Sepotong karton kuning utawa putih
  • Selembar kertas coklat
  • Utas abang lan putih
  • Wol werni biru
  • Tali tipis biru cahya
  • Kawat udakara udakara meter, gampang ditekuk
  • Foil
  • Silikon panas lan silikon
  • Sikat cat
  • Gunting
  • Ana sing nggawe bunderan (kaca sing amba)
  • Pensil
  • Beras lan kacang gandum, rong genggeman cilik

Sampeyan bisa ndeleng kerajinan iki kanthi langkah demi langkah ing video ing ngisor iki:

Langkah pisanan:

We Paint tabung cat akrilik abang banjur garing.

Tongkat udan

Langkah kapindho:

Ing potongan saka kertas coklat kita nggawe rong bunderan. Dheweke kudu digawe luwih gedhe tinimbang diameter lingkaran tabung. Bisa ditindakake kanthi kompas, nanging ing kasus iki aku nggambar nganggo kaca. Banjur kita bakal ngiris bunderan.

Tongkat udan

Langkah katelu:

Kita nggawe rong bunder kartonKanggo iki, kita njupuk template minangka lingkaran tabung sing padha, menehi tandha ing karton. Nalika nglereni, kita bakal nindakake sentimeter lan setengah saka bunder, yaiku, supaya luwih gedhe. Yen wis rampung, kita bakal nindakake sawetara potongan cilik ing ujung lan ing sekitar bunder kasebut, bakal ana tab cilik sing bakal mbantu lem luwih apik.

Langkah kaping papat:

Kita njupuk bunder karton lan Kita bakal nemplek ing mburi tabung saka karton. Tab sing wis dipotong bakal nggawe kita luwih gampang nempelake bunder kasebut. Karton iki bakal dadi plugging kanggo salah sawijining ujung tabung.

Tongkat udan

Langkah kaping lima:

Kita arep menyang bukak kabel kanggo nyelehake mengko ing tabung. Kita bakal ngetung supaya bisa muter nganti bisa digunakake supaya wiwit saka wiwitan nganti pungkasan. Mengko mengko kita bakal muter nganggo aluminium foil kanggo nglukis kabel. Bentuk iki bakal mbantu kita supaya nalika winih winih angel yen tiba nalika mindhah teken munggah lan mudhun. Kita sijine struktur kawat ing njero tabung lan wenehake winih. Kita ngenalake babagan rong genggeman cilik.

Langkah Enem:

Kita nutupi ujung tabung liyane nganggo potongan karton liyane lan kanthi cara sing padha karo sadurunge. Kita dekorasi ujung tabung nganggo lingkaran kertas coklat. Kita rada kisut supaya katon apik lan kita nempel nganggo silikon.

Tongkat udan

Langkah kaping pitu:

Yen ujung wis dihias nganggo kertas, mula bakal diisi pasang tali hiasan. Kita bakal nyelehake lan nggandhengake miturut urutan sing dikarepake lan supaya gerakane ora bisa diwenehake titik silikon. Saiki kita mung kudu nyoba kepiye swarane tongkat udan tumrap kita.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.